שלום יואב,
בפגישה היום התלוננת על חום גבוה, כאבי בטן והתכווצויות, חזקים מאד, בחילה קשה והקאות והתרשמותי הכללית היא שאתה סובל ממחלת הסלמונולוזיס. הסלמונולזיס הא מחלה שנגרמת מהמצאות חיידק הסלמונלה שנמצא במזון שאכלת לפני התגלות הסימפטומים, במקרה שלך- הביצים מהלול שאכלת אצל חברך דן. שמירה על היגיינה, בישול מתאים של מוצרי מזון רגישים, שימוש מבוקר ונכון באנטיביוטיקה, תזונה נכונה לצורך שמירת מערכת חיסון חזקה, צריכה קבועה (יומיומית) של יוגורטים מסוג ביו המכילים חיידקים טובים וחיוניים, כאלה אשר אינם מאפשרים לסלמונלה להתבסס במעי. כל אלו הם דברים אשר יכולים למנוע הדבקות ולשפר את מצב הגוף.כמות החיידקים הנדרשת להדבקה היא גדולה יחסית ומדובר על מנה מדבקת של עשרת אלפים עד מליון חיידקים לצורך יצירת תחלואה. סה"כ מדובר על מנה מדביקה גדולה יחסית ביחס לחיידקים אחרים כגון השיגלה בהם המנה המדבקת יכולה להיות של 10 חיידקיים.
החומציות בקיבה מהווה מחסום משמעותי עבור חיידקי הסלמונלה הרגישים מאוד ל-PH חומצי של מתחת ל-3.5 .לצורך גרימת מחלה עליהם לחצות מכשול זה ולהגיע למעי הדק. בחולים המטופלים בתכשירים מונעי הפרשת חומצה קיים סיכוי גבוה יותר להדבקה לאחר חשיפה לחיידקי הסלמונלה עקב הנמכת המכשול החומצי שבקיבה.
במעי הדק החיידקים נצמדים לדופן המעי ומתיישבים בו ומתחילים לגרום נזק הן ע"י הפרשת רעלנים והן ע"י גרימת נזק ישיר לרקמת המעי. בנוסף חודרים החיידקים לבלוטות לימפה ולתאי דם לבנים בשם מקרו-פאגים. בדרכים אילו יכולים החיידקים ל"שווק" את עצמם לרחבי הגוף ולגרום לתחלואה מפושטת מעבר לתחלואה במערכת העיכול.
בפגישה היום התלוננת על חום גבוה, כאבי בטן והתכווצויות, חזקים מאד, בחילה קשה והקאות והתרשמותי הכללית היא שאתה סובל ממחלת הסלמונולוזיס. הסלמונולזיס הא מחלה שנגרמת מהמצאות חיידק הסלמונלה שנמצא במזון שאכלת לפני התגלות הסימפטומים, במקרה שלך- הביצים מהלול שאכלת אצל חברך דן. שמירה על היגיינה, בישול מתאים של מוצרי מזון רגישים, שימוש מבוקר ונכון באנטיביוטיקה, תזונה נכונה לצורך שמירת מערכת חיסון חזקה, צריכה קבועה (יומיומית) של יוגורטים מסוג ביו המכילים חיידקים טובים וחיוניים, כאלה אשר אינם מאפשרים לסלמונלה להתבסס במעי. כל אלו הם דברים אשר יכולים למנוע הדבקות ולשפר את מצב הגוף.כמות החיידקים הנדרשת להדבקה היא גדולה יחסית ומדובר על מנה מדבקת של עשרת אלפים עד מליון חיידקים לצורך יצירת תחלואה. סה"כ מדובר על מנה מדביקה גדולה יחסית ביחס לחיידקים אחרים כגון השיגלה בהם המנה המדבקת יכולה להיות של 10 חיידקיים.
החומציות בקיבה מהווה מחסום משמעותי עבור חיידקי הסלמונלה הרגישים מאוד ל-PH חומצי של מתחת ל-3.5 .לצורך גרימת מחלה עליהם לחצות מכשול זה ולהגיע למעי הדק. בחולים המטופלים בתכשירים מונעי הפרשת חומצה קיים סיכוי גבוה יותר להדבקה לאחר חשיפה לחיידקי הסלמונלה עקב הנמכת המכשול החומצי שבקיבה.
במעי הדק החיידקים נצמדים לדופן המעי ומתיישבים בו ומתחילים לגרום נזק הן ע"י הפרשת רעלנים והן ע"י גרימת נזק ישיר לרקמת המעי. בנוסף חודרים החיידקים לבלוטות לימפה ולתאי דם לבנים בשם מקרו-פאגים. בדרכים אילו יכולים החיידקים ל"שווק" את עצמם לרחבי הגוף ולגרום לתחלואה מפושטת מעבר לתחלואה במערכת העיכול.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה